lördag 8 oktober 2011

Mycket läckra biffar ur boken "Middagstips med Leif Mannerström & Crister Svantesson"

Kryddfärsbiffar

4 portioner

1 gul lök finhackad
smör
2 syrliga äpplen skurna i 1/2 cm stora tärningar
1 schalottenlök, finhackad
300g oxfärs
300g fläskfärs
2 dl vispgrädde
3 ägg
1 struken tsk kryddpeppar
salt och nymalen peppar efter smak
1 nypa strösocker
3-4 msk rårörda lingon

Bryn löken i smör på medelvärme.
Bryn äppelbitarna ich schalottenlöken i smör på medelvärme.
Blanda alla ingredienserna utom lingonen till en smet. Smaka av med salt peppar och lite socker.
Stek biffarna läckert bruna i smör på medelvärme, några minuter per sida.

Servera med lingonen.

Jag har även gjort biffar på lammfärs och det blev lika gott.

1 kommentar:

Johan sa...

Fantastiskt gott! Provade idag och påminner smaklökarna om stekta kroppkakor. Tack för receptet
Torslanda