måndag 17 september 2012

Mustiga köttbullar med italienskt "stuk"

Mustiga köttbullar

Detta behöver Du:

500 g blandfärs
1,25 dl ströbröd
2 ägg
1,25 dl vispgrädde
1 tsk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1- 2 msk timjan
1-2 msk oregano
3 msk parmesanost eller Paesano
1 msk smör
1 msk rapsolja
Mozarella i tunna skivor om man så önskar.

Blanda ströbröd med grädde och ägg, låt stå i 5 minuter.
Tillsätt köttet, vitlök, kryddor, tomatpuré och finstrimlad parmesanost. Smaka av köttet och forma till stora köttbullar, ca 8 stycken.
Lägg smöret och oljan i en stekpanna och stek köttbullarna snabbt på hög värme på båda sidor så ytorna får färg, sänk sedan värmen och låt dem puttra under lock på 2.an i c:a 10 minuter.
Om man vill kan man lägga Mozarellaskivor på biffarna då de puttrar under lock.

Servera med pasta eller annat efter tycke och smak.


Inga kommentarer: